Cele mai populare mituri despre inceputurile unei afaceri

Antreprenoriatul nu este pentru cei timizi. Nu este nevoie de un curaj extraordinar, insa trebuie sa existe o anumita tenacitate pentru a razbi pe acest taram ce poate veni cu o sumedenie de provocari.

Pe masura ce aceasta sfera a antreprenoriatului creste in intreaga lume, iar tot mai multi oameni doresc sa porneasca o afacere pe cont propriu, cresc si miturile care o inconjoara.

Iata cateva dintre cele mai populare mituri construite in jurul inceperii unei afaceri care, pur si simplu, nu sunt adevarate:

Este nevoie de un buget consistent pentru a incepe o afacere.

Nu este adevarat. Exista o multime de afaceri pe care le poti incepe cu foarte putini bani sau chiar fara niciun buget. Sigur, vei avea nevoie de niste bani pentru a putea infiinta firma, insa aceasta suma este de doar cateva sute de lei. Totodata, ar putea fi de folos un buget pentru promovarea serviciilor sau produselor tale. Acest capital te-ar putea ajuta sa cresti mai repede, dar uneori o rata de crestere lenta si constanta te poate ajut sa te stabilizezi si sa iti pui afacerea pe picioare in timp ce profitul tau creste natural.

“Este mult mai simplu acum, deoarece eu sunt propriul meu sef.”

Daca tu esti propriul tau sef nu inseamna ca ai scapat de responsabilitati. De acum, presiunea va fi chiar mai mare deoarece tu vei fi atat seful, cat si angajatul, iar raspunderea va fi in fata clientilor, partenerilor de afaceri si eventualilor investitori. Cu cat vei fi mai serios si mai devotat, cu atat mai mari sunt sansele ca afacerea ta sa creasca mai repede.

infiintare-firma

“De acum, pentru ca am un program flexibil, voi avea mai mult timp pentru mine.”

Aceasta este o alta capcana in care tind sa cada multi tineri antreprenori. De fapt, daca vrei ca afacerea ta sa creasca si sa fie cunoscuta, in primul an va trebui sa petreci, cel mai probabil, intre 60 si 80 de ore pe saptamana muncind. Cu cat vei munci mai mult, cu atat mai mare va fi probabilitatea ca afacerea ta sa aiba succes, iar profitul sa fie cat mai mare. Si, retine, chiar daca petreci un numar foarte mare de ore lucrand, succesul afacerii tale nu este 100% garantat!

“Voi avea o afacere, deci voi fi bogat!”

Sigur, de regula, afaceristii de succes castiga mai multi bani decat angajatii obisnuiti. Insa trebuie sa stii ca, foarte rar, afacerile sunt profitabile inca de la inceput. De fapt, se spune ca, in primul an, afacerile sunt cu profitul pe minus, in al doilea an ajung pe linia de plutire si abia din al treilea an incep sa devina profitabile. Mai mult, statisticile arata ca peste 80% dintre afaceri nu reusesc sa ajunga la durata de viata de 3 ani. Prin urmare, este nevoie de multa munca, rabdare si perseverenta pentru a ajunge sa ai succes in afaceri. Insa, in cele din urma, vei observa ca a meritat!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *