avocat-companie

De ce sa apelezi la un avocat daca vrei sa-ti deschizi o firma

Avocatii si-ai extins cu mult domeniul de activitate fata de cum era inainte de anii 2000. Ei nu se mai ocupa doar de reprezentarea in instanta si de gasirea unor cai de atac in cadrul proceselor. Avocatii ofera acum mult mai multe servicii, toate pentru a simplifica viata clientilor lor.

In aceasta lista de servicii oferite de avocati intra si infiintarea unei firme si tot ceea ce reprezinta aceasta actiune. Astfel, fie ca ai de infiintat o firma de la zero sau in etape intermediare, cum ar fi deschiderea unui punct de lucru sau preschimbarea acestuia, toate acestea pot fi realizate cu ajutorul unui avocat, care te va indruma in tot acest demers ce deseori se poate dovedi a fi mult prea anevoios si costisitor.

Probabil ca te intrebi de ce sa apelezi la serviciile unui avocat si sa nu faci tu, pe cont propriu, toate actiunile ce tin de deschiderea firmei. Fara un avocat, va trebui sa parcurgi tu toate drumurile la Registrul Comertului si la banci (unde vei pierde nu numai bani si timp, dar si multi nervi). Acestea cantaresc mult mai mult decat comisionul pe care l-ai plati unui avocat.

Iata, mai pe larg, care sunt principalele avantaje de care ai putea avea parte apeland la serviciile unui avocat / case de avocatura atunci cand infiintezi o firma:

Mai putina birocratie.

Birocratia este probabil cel mai agasant lucru legat de ceea ce presupune deschiderea unei firme. Avocatii, avand acces la anumite baze de date, pot trece prin acest demers mult mai repede si mai usor decat oamenii obisnuiti. Si, dupa cum stii, pentru un om de afaceri fiecare secunda conteaza, iar timpul petrecut in parcurgerea pasilor birocratici inseamna, pana la urma, bani pierduti.

Asadar, daca vrei sa infiintezi o firma rapid, apelarea la un avocat reprezinta solutia ideala. Acesta te va ajuta de la inceput pana la sfarsit, de la stabilirea numelui firmei pana la gasirea unui sediu social.

Consultanta pana la obtinerea documentatiei.

Foarte putini oameni stiu, atunci cand isi deschid o firma, de ce acte au nevoie si unde trebuie acestea depuse. Specialistii in avocatura iti pot oferi consultanta pe tot parcursul deschiderii firmei, dar si dupa aceea. Te ajuta sa eliberezi certificatul constatator, numarul de inregistrare de la Registrul Comertului si toate celelalte autorizatii necesare infiintari societatii. Birocratia continua si dupa aceea. Si tot avocatul este cel care iti va face viata mai usoara. El iti va arata toti pasii ce trebuie urmati, cu beneficii pe termen lung pentru firma ta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *