Cat de mult merita sa ai propria afacere?

Toti oamenii viseaza, la un moment dat sau altul, sa aiba propria afacere. Un business propriu ofera o senzatie foarte bine conturata de libertate, asigura o multime de oportunitati de dezvoltare profesionala si contureaza un grad mare de multumire de sine.

Aceeasi afacere proprie insa, poate sa insemne mult mai mult stres decat cel generat decat un simplu job si de asemenea, implica mult mai multa munca.

Merita, asadar, sa ai propria afacere?

Foarte multi oameni ar spune ca da, insa nu se poate generaliza. Exista afaceri care merita tot efortul si afaceri care nu sunt tocmai atractive. In principiu, avantajele oferite de propriul business sunt urmatoarele:

1. Independenta. Exista acel sentiment de control al propriului destin profesional, care ofera o multumire de sine destul de mare. Nu exista niciun sef care sa traseze sarcini si obiective iar cel care face regulile esti chiar tu.

2. Flexibilitate in program. Poti sa iti iei liber luni si marti, in loc de sambata si duminica, pentru a evita aglomeratia peste tot. De asemenea, poti lucra la orice ora, facand-o chiar de acasa.

3. Castiguri mai mari. Cel mai adesea, propria afacere inseamna castiguri mai mari. Este adevarat ca in acelasi timp poate sa insemne si mai multa munca, insa oportunitatile de dezvoltare nsunt foarte mari;

4. Sanse mai mari de succes. Cei care indraznesc sa isi faca propriile afaceri au sanse mult mai mari sa aiba succes.

5. Eliminarea rutinei. De cele mai multe ori, persoanele care au un business nu au o viata plina de rutina, cu un program de la 9 la 5. Fiecare zi este altfel, iar acest lucru este un urias castig.

Nu toate lucrurile sunt roz, insa. Asa cum am amintit, propria afacere poate sa insemne mai multa responsabilitate, mai mult stres si mai multa munca. Din pacate, nu toata lumea are succes iar organizarea propriului timp este o uriasa problema.  Intr-un business propriu absolut toata responsabilitatea cade asupra antreprenorului, asadar, nu exista niciun superior care sa preia din clienti.

Nu in ultimul rand, banii pot fi o problema. Intr-o afacere nu exista salarii pentru cel care o dezvolta, asadar, va trebui sa gaseasca mereu contracte si solutii.

Per total insa, o afacere proprie este o solutie ce merita incercata si din fericire, din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi incerce norocul si sa o dezvolte.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *