infiintare-firma

Cum sa decizi ce fel de afacere sa incepi

Exista multe persoane care sunt interesate sa isi inceapa propria afacere. Singura problema este ca multi oameni nu sunt siguri de ce fel de afacere sa inceapa. Iata mai jos cateva idei despre cum sa restrangeti tipul de afacere pe care doriti sa il aveti, astfel incat sa puteti deveni antreprenor si sa incepeti sa traiti viata pe care o doriti.

 Evalueazati punctele forte

Sansele sunt sa aveti deja o idee despre tipul de afacere pe care doriti sa-l incepeti si, probabil,  acesta se invarte in jurul pasiunilor dvs. De exemplu, daca va place sa gatiti, poate vreti sa incepeti o afacere ca bucatar privat. Daca va  place sa faceti poze, poate vreti sa deveniti fotograf pentru evenimente. Daca va place sa scrieti, puteti incepe un blog. Indiferent de ceea ce este, scrieti-va punctele forte/interesele si notati 2-3 idei de afaceri posibile pe care doriti sa le incepeti.

 Determinati fondurile de pornire

Unele afaceri sunt relativ ieftine pentru inceput. De exemplu, a incepe un blog costa doar cateva zeci de lei la inceput. in schimb daca vreti sa deveniti bucatari, aveti de investit in echipamente de bucatarie, alimente sau personal. Nu uitati, nu trebuie sa intrati in datorii pentru a incepe o afacere. Multe afaceri cu succes au fost incepute cu foarte putini bani.

infiintare-firma

Determinati timpul alocat afacerii

 Daca aveti un loc de munca cu norma intreaga in prezent, poate fi necesar sa incepeti o afacere secundara. Cel mai bine este sa va  construiti afacerea incet in timp ce lucrati, apoi sa treceti la un alt nivel, de antreprenori cu norma intreaga atunci cand venitul aferent incepe sa creasca. Multi oameni fac greseala de a renunta la locul de munca pentru a incepe o afacere prea repede, dar castiga cursa lent si constant. Unele companii necesita mult mai mult timp pentru a incepe si a creste, in timp ce altele ar putea incepe sa castige bani imediat.

Vorbiti cu alti oameni din acelasi domeniu

 Este important sa discutati cu alti proprietari de afaceri care lucreaza in domeniul in care doriti sa intrati. Nu-i abordati ca pe o concurenta care doreste sa va ia clientii. in schimb, pur si simplu incercati sa va dati seama cum arata viata lor. De exemplu, daca acestia detin un studio foto, puneti-le intrebari cu privire la costurile de pornire, timp si profituri. incercati sa lasati raspunsurile lor sa va ajute sa decideti daca doriti sa va inscrieti intr-o industrie similara.

 In cele din urma, a incepe o afacere este o experienta incredibil de plina de satisfactie. Antreprenorialul nu este cu siguranta o schema rapida de imbogatire sau o cale usoara, dar daca va faceti timp sa va dati seama care este cea mai buna afacere pentru voi si cati bani sau timp va trebui sa ii dedicati, veti fi bine pe calea voastra, cea de a avea viata unui proprietar de afaceri la care ati visat intotdeauna. Cel mai important este sa va urmati instinctele si sa nu cedati niciodata in a va urma visul.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *