firma-noua

Care sunt principalele motive pentru a-ti infiinta o firma?

In fiecare an in Romania apar aproximativ 10 000 de firme noi. Asta inseamna ca cel putin 10 000 de oameni aleg sa isi ia viata profesionala in propriile maini si sa intre in urmasa lume a antreprenoriatului.

Infiintarea unei firme poate veni la pachet atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje. Dezavantajele sunt cele care te tin departe de un astfel de pas: lipsa sigurantei, costurile sau lipsa unei informari foarte bune. Totusi, avantajele ar trebui sa fie cat se poate de convingatoare si sa te faca sa iti doresti propria firma.

infiintare-firma

Care sunt motivele pentru a-ti deschide o firma?

1. Vei fi propriul tau sef. Nu vei mai avea un program de la 9 la 5 si nu vei mai raspunde in fata nimanui altcineva, decat in fata clientilor. Este adevarat ca este posibil sa muncesti mai mult decat o faceai pana acum, insa vei munci pentru propriul vis.

2. Iti doresti mai multi bani. Este cert faptul ca oportunitatile pe care le ai atunci cand iti faci o firma sunt mult mai mari decat oportunitatile pe care ti le ofera un  job, oricat de stabil si de bine platit ar fi el;

3. Vrei sa intri in legalitate. Este posibil sa fii deja intreprinzator si sa vrei sa intri in legalitate. Cu siguranta, este un motiv cat se poate de bun si o firma te poate scapa de stres si de riscuri;

4. Ai o idee foarte buna. Cel mai adesea, firmele sunt infiintate in urma unei idei de afaceri foarte bune, ceea ce este cat se poate de bine.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti deschizi firma?

Din cele 10 000 de firme care sunt deschise in fiecare an, peste 50% ajung la faliment. Daca vrei sa eviti o astfel de situatie, incearca sa te pregatesti foarte bine si sa studiezi domeniul pe care il abordezi. Orice idee buna poate sa ajunga la situatii neplacute daca nu este tratata cu atentie.

De asemenea, trebuie sa te astepti la momente grele iar marele secret este sa nu renunti. Acei antreprenori care ajung sa faca milioane sunt cei care trec peste obstacole si insista pana in momentul in care reusesc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *