infiintare-firma-noua

Cele mai importante 7 sfaturi pe care trebuie sa le urmezi daca incepi o afacere

Inceputul unei afaceri este intotdeauna greu. Fie nu ai bani suficienti, fie nu ai cunostintele suficiente pentru a facer totul perfect, fie ai un plan de afaceri caruia nu i-ai acordat suficienta atentie, sansele ca lucrurile sa nu mearga tocmai bine sunt destul de mari.

Ideea principala este aceea de a insista indiferent de problemele pe care le intampini. Pentru a face asta insa, trebuie sa respecti un set de reguli.

Iata 7 sfaturi utile, pe care este bine sa le urmezi:

1. Alege o structura legala potrivita business-ului tau. Poti opta pentru PFA, SRL sau alte forme de organizare. Informeaza-te in legatura cu toate si asigura-te ca intelegi care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante.

mentiuni-registrul-comertului

2. Nu neglija numele business-ului! Este foarte important sa alegi numele afacerii cu o foarte mare atentie. Acesta are sanse sa contureze intregul brand si sa ajute la dezvoltare.

3. Gandeste-te la modul in care vei finanta afacerea. Te bazezi doar pe banii tai si ai celorlalti actionari sau cauti diverse proiecte si finantari externe. Este foarte important sa stii daca iti poti permite sa pierzi banii pe care ii investesti sau nu. Daca investesti pe baza unui credit pe care il iei cu garantii importante, cum ar fi casa, este bine sa fii foarte prudent.

4. Inregistreaza corect finantele! Pentru asta vei avea nevoie de un contabil. Este adevarat ca in cazul in care ai un PFA, poti face toata treaba de unul singur, insa pe termen lung, cea mai buna decizie este de a apela la serviciile unui contabil.

5. Protejeaza-ti interesele. Intr-un business este foarte bine sa iti stii interesele si sa le protejezi. Daca apar conflicte, icnearca sa apelezi la un avocat inainte de a lua orice fel de decizie.

6. Fii mereu la curent cu cerintele legale din industria in care activezi. Este cel mai dificil punct. Daca vrei o afacere de succes trebuie sa te asiguri ca activeaza legal. Legislatia este intotdeauna in schimbare, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii la curent cu tot ceea ce se intampla.

7. Nu iti neglija clientii. Pentru a avea o afacere profitabila trebuie sa ai produse sau servicii de calitate, insa trebuie sa ai si clienti. Focuseaza-te pe experienta pe care o ai cu acestia si nu ii neglija. Apeleaza la promovare online si incearca sa fii mereu exact acolo unde sunt clientii tai, pentru a le putea raspunde cu usurinta tuturor cerintelor.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *