costuri-firma

10 informatii utile despre infiintarea unui SRL

A devenit din ce in ce mai simplu sa iti faci o firma cu ajutorul careia sa iti dezvolti o afacere. Este adevarat ca birocratia din institutiile statului este inca la un nivel crescut, insa in acelasi timp, au aparut din ce in ce mai multi avocati care te ajuta sa treci rapid prin toate procesele birocratice si sa te focusezi pe ceea ce iti doresti sa faci.

Chiar si atunci cand apelezi la un avocat pentru infiintarea firmei insa, trebuie sa ai anumite cunostinte legate de modul in care functioneaza un SRL.

Iata, asadar, 10 informatii utile pe care trebuie sa le stii deste infiintarea unei astfel de firma.

1. SRL este acronimul de la Societate cu Raspundere Limitata. Practic, este o forma de societate cu personalitate juridica in care asociatii raspund doar in limita capitalului subscris.

2. SRL-ul iti permite sa inregistrezi mai multe coduri CAEN in acelasi timp. Daca vrei sa ai mai multe tipuri de activitate, SRL-ul iti permite acest lucru fara niciun fel de probleme.

3. Numarul de asociati poate sa fie foarte mare. Exista o flexibilitate uriasa in ceea ce priveste numarul de asociati. Practic, un SRL poate sa aiba intre 1 si 50 de asociati fara niciun fel de probleme.

4. Exista mai multe tipuri de SRL: societatea cu asociat unic, societatea cu mai multi fondatori sau SRL-D, o societate destinata debutantilor, care ofera o serie de avantajele oamenilor care nu au mai avut nicio firma pana in prezent.

5. O firma de tip SRL are nevoie de un sediu social. Acesta poate sa fie stabilit fie acasa, fie intr-un spatiu de birouri sau la un avocat.

6. Impozitul ce trebuie sa fie platit pentru SRL-uri este de 3% din cifra de afaceri.

7. Infiintarea unei firme costa doar cateva sute de lei si poate sa fie destul de rapida atata vreme cat se apeleaza la ajutor profesionist. De regula, in doar 3 zile poate fi inceputa activitatea.

8. La infiintarea unui SRL trebuie sa fie depus un capital social care este in valoare de minim 200 de lei;

9. Persoanele fizice care sunt asociate intr-o astfel de forma juridica pot sa retraga bani doar pe baza unor dividende. Practic, atunci cand se doreste folosirea banilor in scop personal trebuie sa se plateasca un anumit impozit.

10. SRL-ul este una dintre cele mai avantajoase forme juridice, avand impozite mici si foarte multa flexibilitate. Tocmai de aceea, atunci cand vrei sa incepi un business este bine sa iei aceasta varianta in considerare.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *