Probleme si greseli aparute la infiintarea unei firme

O firma noua este o reala provocare pentru orice persoana care doreste sa devina antreprenor. Din pacate, statul roman nu are capacitatea de a oferi un proces de infiintare simplu si rapid, asadar, daca nu alegi sa iti infiintezi firma printr-un avocat care sa faca toata treaba, este posibil sa treci prin fel de fel de probleme.

Care sunt cele mai intalnite probleme aparute la infiintarea unei firme?

  • Constituirea. Procesul de constituire este unul destul de stufos si implica birocratie. Inainte de a porni la drum in procesul de infiintare firma este bine sa te asiguri ca te informezi foarte bine. Anumite obstacole pot duce la respingere deciziei de infiintare a societatii pe care ti-o doresti.
  • Birocratia. Din pacate, birocratia este o realitate ce nu poate sa fie neglijata. Aceasta ingreuneaza foarte mult procesul si ii face pe administratorii si asociatii firmei sa fie nehotarati. Spre exemplu, in procesul de infiintare a unei firme exista nu mai putin de 15 taxe pentru diverse tipuri de servicii.
Imagini pentru infiintarea unei firme
  • Alegerea codului CAEN. Este un punct caruia nu i se acorda o atentie foarte mare, insa este foarte important. Alegerea obiectului principal de activitate poate sa decida gradul de eficienta al firmei si chiar sa evite anumite amenzi si probleme.
  • Diverse erori in actul constitutiv. In mod normal, actul constitutiv se redacteaza cu ajutorul unui notar public sau cu ajutorul unui avocat. Totusi, exista prsoane care doresc sa isi redacteze propriul act constitutiv, ceea ce poate duce la intarzieri si la cresterea costurilor de infiintare. Cea mai buna recomandare in acest caz este sa se colaboreze cu un reprezentant legal, care poate sa redacteze actul intr-un timp foarte scurt.
  • Programarile pentru Registrul Comertului. O programare pentru consultanta oferita de Registrul Comertului poate sa fie o provocare in sine. Aceasta poate sa implice timp mare de asteptare si taxe speciale.

Sfaturi utile daca vrei sa iti faci o firma!

Atunci cand te hotarasti sa iti faci o firma este bine sa ceri ajutor. Din fericire, exista o multime de avocati care te pot ajuta si iti pot lua de pe umeri o doza semnificativa de stres. De asemenea, este bine sa ai un plan de afaceri foarte bine definit, este bine sa iti cunosti competitia si sa ai cunostinte serioase in ceea ce priveste reglementarile legale din domeniul tau.  
Nu in ultimul rand, este bine sa te asiguri ca ai toate resursele financiare pentru promovare si pentru desfasurarea activitatii intr-un mod cat mai corect.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *