Ce presupune inregistrarea unei marci la OSIM?

Informatia a ajuns sa fie mult mai valoroasa decat bunurile fizice. Ideile creative pot sa genereze milioane de dolari iar oamenii sunt incurajati constant sa vina cu fel de fel de solutii noi, unele inedite, altele logice.

Odata ce a fost gandita insa, o idee poate sa fie preluata cu usurinta de oricine. Tocmai din acest motiv, OSIM este o solutie eficienta pentru toti cei care au idei bune. Inregistrarea unei marci, a unei idei sau a oricarui alt element creativ la OSIM te poate proteja de riscul de a-ti fi furata ideea.

Care sunt avantajele inregistrarii marcii?

Exista multe avantaje oferite de procesul de inregistrare marca:

  • O marca inregistrata la OSIM ofera mai multa incredere si contureaza ideea de profesionalism in jurul afacerii;
  • Se face o diferentiere intre afacerea ta si afacerea firmelor concurente;
  • Poti evita contrafacerea marfii pe care o promovezi;
  • Iti poti proteja investitiile facute in promovarea marcii;
  • Te asiguri ca ideea ta nu este inregistrata de altcineva. Ai siguranta ca ceea ce faci este o activitate care iti apartine 100%;
  • Eviti ca oricine altcineva sa iti foloseasca marca fara a avea acordul tau.

Ce trebuie sa faci pentru a inregistra o marca la OSIM?

Cel mai simplu mod pentru a face acest lucru este sa apelezi la o firma specializata care sa duca toti pasii la bun sfarsit. De asemenea, poti sa mergi de unul singur la OSIM pentru a face demersurile. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt urmatorii:

  • Stabilesti ce marca vrei sa inregistrezi. Poate fi orice tip de marca, de la una verbala, pana la una figurativa, combinata sau tridimensiuonala;
  • Completezi o cerere si achiti toate taxele de depunere si de publicare;
  • Achiti taxa de examinare, care are loc la aproximativ 3 luni de la depunerea cererii;
  • Astepti ca cererea ta sa fie examinata si admisa. Daca este admisa, Aceasta va fi publicata in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.

Intregul proces poate sa fie destul de complex si de coplesitor. Majoritatea celor care isi doresc o marca inregistrata la OSIM stiu doar ca isi vor ideea protejata, fara sa aiba ideea de procesul prin care trebuie sa treaca. Tocmai de aceea, este recomandat sa se apeleze la specialisti. Per total, poate sa fie o solutie mai rapida, mai putin stresanta si chiar mai ieftina.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *