infiintare-firma

Ghid pas cu pas pentru infiintarea unei firme – infiintare societate

Daca ai o idee de afaceri si vrei sa iti faci o firma, ai doua optiuni:

  • Apelezi la un avocat care ofera servicii de infiintare societate si contra unei sume de bani te ajuta sa economisesti timp;
  • O iei pas cu pas, treci prin toate procesele birocratice si iti infiintezi de unul singur firma.

Prima optiune este cea mai simpla si de cele mai multe ori nu este asa de costisitoare. Daca vrei, totusi, sa descoperi provocarile pe care ti le contureaza relatia cu statul roman, trebuie sa te asiguri ca stii de unde sa incepi si unde sa termini.

infiintare-firma

Iata, asadar, un ghid pas cu pas, care te invata ce trebuie sa faci pentru a avea cat mai repede propria firma:

1. Pregateste actele de care ai nevoie. Vei avea nevoie de o multime de acte, insa un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa mergi la registrul comertului si sa ceri toate declaratiile necesare pentru infiintarea unui SRL. Exista si varianta de a descarca toate documentele de pe site-ul ONRC. Vei avea nevoie de cereri, declaratii pe proprie raspundere, dovezi pentru verificarea disponibilitatii numelui, acte de identitate si o multime de alte documente mai mult sau mai putin usor de obtinut.

2. Verifica disponibilitatea numelui. Daca stii de ce acte ai nevoie, urmatorul pas este de a verifica disponibilitatea numelui. Acest proces se face usor, insa ai nevoie de minim 3 variante de nume. Verificarea costa cateva zeci de lei.

3. Stabileste sediul social. Orice firma noua are nevoie de un sediu social. Poti sa iti faci sediul social la tine acasa, ceea ce inseamna ca ai nevoie de aprobarea vecinilor, sau poti sa iti faci sediul social la un avocat, ceea ce costa, insa este mult mai simplu. De asemenea, daca urmeaza sa ai un punct de lucru poti sa stabilesti sediul social acolo.

4. Redactarea actului constitutiv. Pentru acest pas vei avea nevoie de ajutorul unui avocat, deoarece exista numeroase informatii ce trebuie sa fie oferite. Alege cu atentie CAEN-ul firmei si asigura-te ca actul este 100% corect din punct de vedere juridic.

5. Depunerea capitalului social. Fiecare asociat trebuie sa depuna o anumita suma, drept capital social. Capitalul social in Romania este de minim 200 de lei, insa poate sa fie si mi mare. Procesul de depunere se poate face la orice banca.

6. Completarea declaratiilor pe proprie raspundere si obtinerea altor acte, cum ar fi specimenul de semnatura.

Dupa trecerea prin toti acesti pasi, se creaza un dosar care se depune la ghiseul de la registrul Comertului. Costul unui SRL este de aproximativ 350 de lei.

Daca nu te incanta ideea sa treci printr-un astfel de proces, poti intotdeauna sa apelezi la un profesionist care te poate ajuta sa iti infiintezi firma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *