infiintare-firma-noua

Beneficiile pe care le are un tanar care isi face o firma noua

Privita de la distanta, viata de antreprenor pare foarte dificila, motiv pentru care multi tineri prefera sa urmeze studii cat mai aprofundate, dupa care sa isi construiasca o cariera formala. Realitatea nu este chiar atat de dura insa. Antreprenoriatul poate sa aduca mult mai multe avantaje decat o cariera formala, iar inceperea unui business din timp poate sa fie secretul unei reusite rapide.

Care sunt beneficiile pe care le are un tanar care isi face o firma noua?

Daca esti tanar de pana in 35 de ani si esti student in cel putin anul 2, statul iti ofera o serie de avantaje pentru infiintarea unei firme:

  • Costurile de infiintare sunt aproape zero. Esti scutit de o multme de taxe cum ar fi cele de publicare in Monitorul oficial, taxele de timbru sau taxele de autorizare a functiunii.
  • Poti primi mult mai usor finantare. Pentru debutantii in afaceri care isi infiinteaza SRL-D, se ofera finantare in valoare de 10 000 de euro care pot fi de mare ajutor pentru dezvoltarea intregului business.
  • Obtii foarte usor credite. Statul ofera si garantii de stat pentru accesarea de credite. Practic, daca ai nevoie de o anumita suma pentru un credit, statul iti ofera 80% din valoarea acestuia;
  • Ai deduceri cu cheltuielile pentru asigurarile sociale.
firma-noua

Care sunt conditiile pe car trebuie sa le indeplinesti pentru a beneficia de toate avantajele?

Nu oricine poate sa beneficieze de avantajele unei firme SRL-D. Daca urmaresti aceste enefficii, trebuie sa nu mai fi avut calitatea de actionar intr-o alta firma, sa ai cel putin doi salariati si sa investesti minim 50% din profitul obtinut in anul precedent, pentru cresterea firmei. Toate facilitatile sunt oferite pana in momentul in care cifra de afaceri a companiei depaseste 500 000 de euro.

O alta conditie este sa ai pana in 35 de ani si sa fii student.

Daca iti faci o firma noua si ai un plan bun de afaceri, sansele de reusita sunt foarte mari. De regula, doar cei care nu incearca nu reusesti, asadar, obligatia ta este sa incerci. Vei descoperi ca dupa o prioada grea si cateva incercari, vei putea sa te declari un om de afaceri de succes.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *