gazduire-sediu-social

Ce trebuie sa știi despre sediul social al unei firme?

Inainte de a-ti depune dosarul pentru inregistrarea unei firme, unul dintre elementele de care ai nevoie este un sediu social. Niciun business nu poate activa legal fara un sediu social, acesta fiind spatiul in care firma isi primeste corespondenta si eventualele informari de la autoritatile statului.

 Sediul social poate sa fie stabilit in mai multe locuri. Pentru afacerile mici, de familie, acesta poate sa fie stabilit chiar in locuinta administratorului. De asemenea, sediul poate sa fie stabilit intr-un cabinet de avocatura sau intr-un spatiu inchiriat.

Care este cea mai buna optiune?

Costurile cele mai mici le atrage un sediu social stabilit in locuinta, proprietate personala. Totusi, o astfel de solutie nu vine fara piedici. Pentru a putea sa iti stabilesti sediul social acasa ai nevoie de mai multe lucruri:

  • De avizul asociatiei de proprietari, atata vreme cat exista o asociatie;
  • De acordul obtinut de la vecinii direct afectati de activitatea firmei. Acestia sunt cei care locuiest perete in perete cu apartamentul, atat pe verticala, cat si pe orizontala;

In plus, nu intotdeauna este bine sa se incurce locuinta cu afacerea.

Optiunea inchirierii unui spatiu este si ea foarte buna, atata vreme cat acel spatiu este folosit pentru activitatea firmei. In cazul in care nu se intampla asta, cea mai buna varianta este inchirierea sediului social direct in cabinetul unui avocat. Aceasta optiune prezinta mai multe avantaje:

  • Nu necesita avizul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor;
  • Este o solutie relativ ieftina;
  • Permite sustinerea activitatii absolut oriunde. Este cea mai buna forma de organizare a sediului social pentru persoanele care furnizeaza servicii, fara a avea un loc stabil pentru asta.

Din pacate, sediul social la avocat nu poate sa fie stabilit pentru o perioada mai mare de 1 an, insa este suficient pana in momentul in care se gaseste o varianta mai buna. In plus, dupa 1 an se poate modifica la un alt avocat.

Ce trebuie sa ai in vedere referitor la sediul social?

  • Ai grija sa nu exire. In caz contrar, firma poate sa ajunga inactiva din punct de vedere fiscal, iar acest lucru atrage cu sine o multime de probleme. De asemenea, bancile solicita un sediu social valabil in momentul in care se doreste deschiderea unui cont.
  • Asigura-te ca este stabilit intr-un loc in care ai acces la documentele primite de la autoritatile statului!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *