Lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să dezvolți o afacere de succes

An de an se deschid mii de firme în România și tot an de an se închid o mulțime de firme. Este dovada clară a faptului că simpla înființare a unei companii nu înseamnă automat succes. Nu există o rețetă clară a succesului, însă există câteva elemente pe care firmele de succes le au în comun.

Iată, așadar, de ce trebuie să ții cont dacă vrei să dezvolți o afacere de succes:

1. Fă totul legal. O afacere înseamnă o firmă nouă, un plan de afaceri foarte bine pus la punct și respectarea legislației până în cel mai mic detaliu. Acest lucru înseamnă de cele mai multe ori și angajarea unui contabil și a unor profesioniști care să te ajute. Este adevărat că sunt costuri destul de mari, însă sunt cât se poate de justificate și te pot scuti de costuri ulterioare uriașe.

infiintare-firma

2. Abordează un domeniu care îți place. Nu începe un business doar pentru că ai auzit că este bănos. Încearcă să alegi un domeniu care îți place, pe care îl cunoști și pe în care poți munci zilnic fără să te plictisești. Dacă faci în fiecare zi ceea ce îți place partea financiară parcă nu mai este chiar atât de importantă.

3. Nu începe o afacere fără a avea o bază de venit. Dacă poți, începe-ți afacerea cât timp ești angajat, în așa fel încât să ai o sursă stabilă de venit. Există numeroase costuri firmă pe care nu le vei putea acoperi din câștiguri, cel puțin nu la început. Dacă ești angajat poți să ai un venit de bază care să te scoată din situații mai puțin plăcute.

4. Scrie-ți planul de afaceri. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac antreprenorii începători este faptul că nu au un plan de afaceri bine stabilit. Scrie planul de afaceri și încearcă să te ții de el. Există numeroase informații online despre cum poți să scrii un plan de afacere și este bine să acorzi suficient timp pentru procesul de redactare.

5. Cercetează piața. Începe-ți business-ul doar în momentul în care ai garanția că poți să oferi ceva în plus față de concurență. Fă o cercetare de piață pentru a descoperi punctele forte și punctele slabe ale domeniului pe care îl abordezi, pentru a afla unde poți găsi clienți și pentru a avea cunoștințe cât mai solide despre ceea ce urmează să faci.

În momentul în care dezvolți o afacere este bine să fii pregătit să eșuezi și să continui. Perseverența este, de cele mai multe ori, o adevărată rețetă pentru succes.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *